سید ابولحسن حافظیان مشهدی شاگرد مرحوم نخودکی

ساخت وبلاگ

سیدابوالحسن حافظیان مشهدی از بزرگان عُرفا، استاد مسلم علوم غریب و صاحب مرتبه‏ای بلند در ریاضات شرعی بود. وی نخست به تحصیل ادبیات، ریاضی، طب، نجوم، هیئت، فقه و اخلاق پرداخت. سپس وارد ریاضت و تزکیه نفس گشت و از مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی بهره برد.

پس از چند سال به همراه شیخ مجتبی قزوینی به قزوین رفت و به خدمت سید موسی زرآبادی رسید و مراتبی فوق‏العاده کسب کرد. حافظیان مشهدی از آن پس سالیانی چند در حجره فوقانی در صحن عتیق رضوی به عبادات و ریاضات اشتغال داشت.

سپس به هند رفت و پس از ده سال به مشهد بازگشت و تا اواخر عمر نیمی از سال را در مشهد و نیمی در کراچی بود. شیعیان و اهل سنت آن دیار به حافظیان مشهدی ارادت داشتند و از او بهره‏مند می‏گشتند. از آثار ایشان می‏توان به لوح محفوظ و لوح جنةالاسماء که هر دو مایه حفظ و برکت است، اشاره کرد.

همچنین ضریح مبارک پیشین حرم حضرت امام رضا(علیه السلام) از آثار ایشان است. حافظیان مشهدی از سال‏ها پیش به فکر تعویض ضریح فولادی که فرسوده شده بود، افتاد و پس از اتمام ساخت ضریح به وسیله هنرمندان اصفهانی و مشهدی و انتقال ضریح فولادی به موزه آستان قدس، ضریح مذکور نصب گردید و در نیمه شعبان 1379ق یا 1339ق  از آن بهره‏برداری شد.

سید ابوالحسن حافظیان مشهدی سرانجام در بیست و دوم اردیبهشت 1360 ش برابر با هفتم رجب 1401 ق در مشهد مقدس درگذشت و رخ در نقاب خاک کشید.و در حرم مطهر رضوی (ع) در راهرو بین حرم و مزار شیخ بهایی در داخل دفتر امانتداری واقع است .

علما...
ما را در سایت علما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bolama27 بازدید : 181 تاريخ : جمعه 20 اسفند 1395 ساعت: 15:03